Sinistä valoa, harmaata valoa

Sinistä valoa, harmaata valoa

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ajatuksia tänään.

Taas pääsin tänään tekemään tentin. Se oli ihan mukavaa. En muista, koska viimeksi, jos nyt sitten koskaan, olisin kirjoittanut yhtä pitkiä tenttivastauksia. Erityisesti innostuin jaarittelemaan kansanomaisesta kasvatusajattelusta.

Poistuin tentistä viittätoista minuuttia ennen pakollista poistumisaikaa. Kävellessäni palauttamaan tenttipapereita mietin, miksi ihmeessä ihmisen pitää omistaa kävellessä lattiaa vasten narisevat, natisevat ja lätsähtelevät kengät niin, että matkalla penkiltä valvojan luo joka ikisen salissa vielä istuvan katse nousee paperista seuraamaan sen narisevakenkäisen matkaa.

Heräsin taas aamuyöstä pohtimaan Ukrainan tilannetta. Tentin jälkeen tulin ensimmäisenä tekemään uutiskatsauksen ja mietin, miksi pitää olla niin ärsyttävän oloisia, joka suuntaan turhaan uhittelevia ihmisiä vallan kahvassa. Ei muuta tunnetta tänään kuin ärtymys.

Sen jälkeen siirryin ahdistumaan taas omasta elämästäni. Tämä on taas sitä aikaa, jona Facebook täyttyy oman erinomaisuuden julistamisen päivityksistä, ja itsen valtaa vain ajatus siitä, miksi on niin saamaton ja kelvoton. Vaikka tekisi mitä, se tunne tulee aina. Olen ärtynyt ja ahdistunut, eikä tähän edes jäätelö tai laskiaispulla auta.

Lisäksi mua ärsyttävät, tai oikeastaan tällä hetkellä vain ihmetyttävät ne ihmiset, jotka harrastavat urheilua siksi, että se on trendikästä. Juoskaa ja treenatkaa ja reväyttäkää itsenne salilla ja kyykätkää joka ilta maaliskuussa ja tehkää kaikkea sellaista ihan kaikin mokomin, se on ihan hyvä juttu. Mutta älkää hyvät kansalaiset tehkö sitä VAIN siksi, että pääsette julistamaan muille tehneenne sen.

Jaksan myös ihmetellä tämän asian ympärille blogin perustaneita ihmisiä. Okei, kiva, että olette ostaneet ihkut pinkit lenkkarit ja lenkkareihin sopivan, ihkun pinkin verkkatakin ja todennäköisesti siihen päälle vielä ihkun pinkin sykemittarinkin, mutta ostakaa ne siksi, että käytätte niitä. Älkää siksi, että pääsette kuvaamaan ne ja asettamaan ne muiden näytille, koska se kuuluu asiaan.

Älkääkä herran tähden pumpatko itseänne täyteen kaiken mailman proteiinipirtelöitä ja -patukoita ja palautusjuomia vain siksi, että nyt on trendikästä saapua vaikka luennolle protskupirtelö kädessä tai hörppiä palautusjuomapullollinen kilometrin kävelyn päälle. Saatte vielä jonkun lisäainemyrkytyksen.

Itsekin aion käydä tänään juoksemassa. Todennäköisesti tänään on taas spurttipäivä, sillä arki-iltaisin Rantaraitilla on sellainen kansainvaellus, ettei sekaan mahdu. Jeejee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti